MATS JONASSON MÅLERÅS
Glas är ett material, ett hantverk och en konstform. Det är ur samspelet dem emellan som de verkliga mästerverken föds. MATS JONASSON MÅLERÅS står för förnyelse, men förvaltar samtidigt svenskt glashantverk och svenska konstnärstraditioner. Formgivare och glashantverkare på MATS JONASSON MÅLERÅS skapar både konst- och bruksglas av hög kvalitet och unik design.
Välkommen till kristallens förtrollade värld!
www.maleras.se

MÅLERÅS LÄDER
Vi är ett genuint familjeföretag som har tillverkat egna läderprodukter
sedan 1947. Företaget ligger mitt i glasriket i den lilla glasbruksbyn Målerås.
Här tillverkar vi portföljer, pilotväskor, handväskor, läderbälte,
skinnförkläde, ryggsäckar, musmattor mm.
www.swecase.se

GLASRIKET
I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!
www.glasriket.se

GLASBYN MÅLERÅS
Glasbyn Målerås hälsar dig välkommen att uppleva känslan i en genuin bruksort. Målerås ligger i Nybro kommun, omkring 30 kilometer nordväst om Nybro, vid riksväg 31. I Målerås finns möjligheter såväl till shopping som upplevelser av olika slag.
www.maleras.nu

Wärdshuset Hyttan
Vi erbjuder en varierande meny av husmanskost och en atmosfär utöver det vanliga. Med panoramafönster mot hyttan kan ni njuta av maten och samtidigt se hur mästerverk skapas!
www.malerashyttsill.se

ZABRA
Förnya ditt hem med ett nytt rum i trädgården.
Zabra tillverkar uterum, uteserveringar och pooltäckningar. Unik patenterad konstruktion gör det möjligt att öppna hela taket i uterum och uteserveringar.
www.zabra.se